Mycket att tänka på när du ska bygga om

En omfattande renovering, en tillbyggnation eller kanske till och med en nybyggnation på den egna fastigheten kräver mycket planering. Dels ska man hitta en bra snickare som kan utföra jobbet men man behöver också kontakta kommunen för eventuellt bygglov och bygganmälan. Det blir många saker att tänka på och det är klokt att sätta igång med planeringen ett bra tag innan det är dags att börja.

Planera i förväg

Om man planerar ett byggprojekt är det viktigt att man sätter igång med planeringen i god tid innan det är tänkt att börja. Flera delar av dom moment som behöver göras innan själva bygget kan starta är ofta tidskrävande. Kanske behövs ett bygglov och kanske är du begränsad av en budget som snickare gör köksrenovering. Ska du anlita en snickare kan man behöva boka denne en tid i förväg eftersom dom ofta har mycket att göra. Se till att sitta ner i lugn och ro för att noggrant gå igenom projektet steg för steg för att få ett så bra resultat som möjligt.

Bygglov- eller anmälan

Ska man bygga om hemma kan man behöva ett bygglov från kommunen. Detta gäller även i vissa fall vid renovering. Ibland räcker det dock med en bygganmälan men för att veta detta behöver man kontakta kommunen för att ta reda vad som gäller för just det aktuella fallet. Handläggningstiden kan vara väldigt lång så även här är det viktigt att vara ute i god tid innan man planerar att byggstarten ska äga rum.