Anlita flyttfirma – detta kan du få hjälp med

Anlita flyttfirma – detta kan du få hjälp med

En flyttfirma är bra för mycket! Flyttfirman kan inte bara hjälpa dig att transportera och bära alla dina saker när du ska byta bostad. Många är utbildade till att erbjuda betydligt fler tjänster än så. I den här texten ska vi titta närmare på vad en flyttfirma kan hjälpa dig med och vad som gäller om du vill använda RUT-avdraget. Professionella flyttfirmor är något som länge funnits i landet, men det är inte förrän på senare år som de har blivit en självklarhet för många svenskar. Att anlita en flyttfirma är inte bara väldigt enkelt, utan det är också ganska billigt och otroligt praktiskt. Även om en flyttfirma kan hjälpa till med en rad olika saker är det trots allt själva flytten som är den främsta orsaken till att de bokas. Att flytta är en ganska lång och jobbig process och då är det naturligtvis skönt att få hjälp.

Vanliga tjänster hos flyttfirmor
Här nedan har vi listat några av de vanligaste tjänsterna hos vanligaste tjänsterna hos flyttfirmor som de kan hjälpa dig med. Observera att tjänsteutbudet naturligtvis kan variera en hel del beroende på företag. Är du osäker på vad som gäller är det alltid bäst att du hör av dig till flyttfirman du vill anlita för att fråga vad som gäller.

Flytt och transport

Med en professionell flyttfirma kan du få hjälp i samband med att du ska flytta. Företaget hjälper dig med bland annat packning och transport från en bostad till en annan. Flytten bokas vanligtvis in på cirka åtta timmar, men kan ta mer eller mindre tid beroende på hur mycket bohag det är som ska förflyttas.

Magasinering

Ska du magasinera föremål efter ett dödsbo eller i samband med flytt kan en flyttfirma hjälpa dig även här. Flyttfirman ser till att alla dina saker kommer tryggt fram till magasineringslokalen och lastas därefter in. Det är inte helt ovanligt att många flyttfirmor erbjuder egen magasinering i egen lokal.

Bärhjälp

Har du tillgång till en egen lastbil kanske du inte är i behov av transport, men det kan fortfarande vara skönt att få bärhjälp. Om så önskas kan du boka endast bärhjälp av ett flyttföretag. Observera att denna tjänst inte alltid finns tillgänglig. Oftast erbjuds den på firmor som sätter pris per timme och som inte har fasta flyttpaket.

Flyttstädning

För att du ska kunna lämna över din bostad i ett trevligt skick behöver du också flyttstäda. En flyttfirma kan hjälpa dig att ta hand om hela flyttstädningen när alla kartonger och föremål är ute ur huset eller lägenheten.

RUT-avdrag för flyttfirmor
Oavsett vilken tjänst du väljer att använda kan du alltid använda RUT-avdraget för att sänka dina kostnader. RUT-avdraget ger en 50 % reducering på arbetskostnaden och gör således prislappen mycket mindre. Det är flyttfirman som tar hand om hela ansökan åt dig. Det enda du behöver göra är att lämna över ditt personnummer i samband med bokning.